Dashboard concept

Dashboard concept

augustus 14, 2022 Uit Door Vincent

Nu de body erop zit, is er ruimte om over het uiterlijk na t denken. Dat komt goed uit want in mijn hoofd zat al geruime tijd een beeld van hoe het dashboard eruit moet gaan zien. 

Cockpit

Met de reeds eerder bij Burton bestelde klokkenwinkel, een geleende dashboard-mal een doosje toggle-switches en toggle-switch-guards ga ik een poging doen mijn visie tastbaar te maken. Eerder had ik hier een houten model voor gemaakt, maar door de kromming van het dashboard is de buigbare kunststof plaat meer geschikt. De doos met Burton-boren bevat alle maten om onderstaande proto te maken. Ik ben persoonlijk zeer te doreken over het eerste resultaat. 

Prototype van het dashboard

Meten en lezen

Gelukkig heb ik niet meteen alle gaten ook in de body geboord. Ik werk veel op gevoel, en minder op het boekje van Burton. In de handleiding staat echter te lezen dat de bovenzijde van deklokken minimaal 3 cm onder de bovenrand van het dashboard moet zitten. Dat ga ik zo niet redden. Eerst maar de ontwaseming ruitenwissermotor onder het dashboard monteren en kijken wat er aan ruimte over blijft. Dan kan ik beter bepalen of ik mijn proto nog een beetje bij moet schaven. De looks zijn in ieder geval naar mijn smaak. 


Neus correctie

Binnenkant van de neus in de grondlak

Ook het front van de Burton is aan de binnenkant niet afgewerkt. Schuren, gronden en in de RAL3007 dus. Het voelt soms wel wat overbodig als ik bekijk hoeveel tijd er gaat zitten in de afwerking van binnen-en onderkant van de Burton. Als je bedenkt dat al dit werk straks uit het zicht, achter de bekleding of onder het dashboard verstopt zal zitten. Maar zoals een wijze vriend ooit zei: ‘The devil is in the detail’.