De wissel truc

De wissel truc

november 7, 2021 Uit Door Vincent

Na zo’n twee en een half jaar werk is er een bijzondere dag aangebroken. Het rollende chassis kan tijdelijk de opslag ingerold worden, en de ‘body’ mag de werkplaats in. De krat met de body stond al ongeveer een jaar netjes ingepakt boven in de opslag. Het blijkt hele toer om die krat eruit te krijgen zonder een zaag te gebruiken.

Wat is het heerlijk om eindelijk dit pakket uit te kunnen pakken. Met twee man is ook deze klus een stuk beter te doen. Zo is aan het einde van de dag is de hele situatie omgedraaid: In de garagebox staat de body op de omgekeerde krat, klaar om een Burton te worden. En het rollende chassis is even uit beeld verdwenen.

De benodigde transformatie van de body had ik meteen een beetje onderschat. De binnenkant en onderkant van de body zijn van kaal, rum polyester, daar moet nog wat meer liefde in gestoken worden dan ik had verwacht.

Ik besluit ook bij deze klus weer voor grondig te kiezen. De binnen- en onderkant van de body ga ik voorzien van twee lagen Avis multiprimer om vervolgens af te werken met minimaal twee lagen Epifanes bootlak in dezelfde kleur als de gelcoat van de body: RAL3007.

Na de eerste laag primer
Na de eerste laag aflak
Dezelfde laklaag in ander licht.

De bovenstaande foto’s laten zien wat de kleur van mijn Burton-in-wording doet onder verschillende soorten lichtinval. Ik kan niet wachten om uit de garagebox het daglicht in te rijden.

Na de binnenkant, heb ik de body voor de eerste en laatste keer, ondersteboven gelegd, om de bodem dezelfde lak behandeling te geven. Zo hebben de elementen straks geen grip op het polyester.

De onderkant van de body ziet er nu ook strak en glanzend uit.

Ik noemde de behandeling al ‘grondig’ omdat de lak aan de binnenkant van de body straks grotendeels onder de bekleding zal verdwijnen. D de onderzijde zal, als het goed is, ook niet zichtbaar zijn voor het publiek.

Na deze operatie aan de onderkant kan de body terug op de krat om achterverlichting, schutbord en achterklep aan te pakken. Het werk aan de body is van start. De vorm van de auto begint zichtbaar te worden.