Grove lijnen

Grove lijnen

maart 14, 2023 Uit Door Vincent

Er is veel gebeurd in de afgelopen periode. Helaas voor de Burton waren dat vooral zaken in en om het huis. De Burton is hobby, dus de andere klussen gaan dan voor.
Toch heeft het project niet helemaal stilgestaan. Langzaam krijgt de auto zijn definitieve vorm. Nu drie van de 4 spatborden erop zitten, en ook de voorruit geplaatst is, is het van voren gezien net een echte Burton.

Extra handen

Ook bij deze klus kwamen de extra handen en ervaring van mijn collega-bouwer weer goed van pas.
Je hoopt natuurlijk altijd meer te kunnen doen op één dag, maar drie van de vier spatborden plaatsen, bij een gevoelstemperatuur van rond het vriespunt, is in mijn ogen een mooi resultaat.

De spatborden schroef je natuurlijk niet zomaar aan de auto. Als voorwerk ben ik druk geweest met de afwerking van het kale polyester. De binnenzijde van de de spatborden staat nu in de primer, klaar voor verdere afwerking als de passing na montage op orde is en alle benodigde gaten erin zitten.

Verjaardag

Ook heb ik inmiddels de 50e verjaardag van de auto kunnen vieren. In Nederland betekend dit sinds enige tijd dat deze auto vrijgesteld is van APK-keuringsplicht. Dit is een welkome bonus voor mijn project.

Als de temperatuur in de garagebox weer wat gestegen is en een aantal klussen in huis zijn afgerond, gaat het vierde spatbord op de auto. Dan kan ik vervolgens aan de slag met het passend maken van de lampjes en tankdop in de spatborden. He klinkt gek, maar dan mogen ze er alle vier weer af, om ze klaar te maken voor definitieve montage.

Genoeg nog te doen als het weer het toelaat.