Het project krijgt body

Het project krijgt body

juni 29, 2022 Uit Door Vincent

Soms komt het er niet van om te gaan klussen, soms heb je na een dag achter de computer geen zin meer een update op je blog te plaatsen. Een blik op de kalender laat me zien dat ik al een half haar geen updates op mijn blog heb geplaatst.

Huwelijk

Het op het chassis plaatsen van de body wordt bij de bouw van een kitcar ook wel het huwelijk genoemd. Voor deze beeldspraak is zeker iets te zeggen. Als ik dan kijk naar de hoeveelheid bouten die de body aan het chassis verbinden, heb ik er alle vertrouwen in dat dit huwelijk een stevige band schept.
Wat hulp is wel noodzakelijk als je de body op het chassis gaat plaatsen. Dat kan zijn van een takel, maar nog beter is van een enthousiaste collega bouwer die dit kunstje al een keer geflikt heeft. Ik had het geluk van dat tweede.

Het ging hier om meer dan een getuige voor het huwelijk. Het waren geoefende helpende handjes. In een knappe gezamenlijke inspanning hebben we de body vrijwel meteen goed op het geprepareerde chassis kunnen plaatsen. Meteen vast gezet en de stuurkolom kunnen monteren.
Dit voelt voor mij als een van de grootere mijlpalen uit het project.

Geen champagne, maar met dit weer mocht het glaasje bubbels niet ontbreken.

De contouren van de auto worden steeds duidelijker zichtbaar.

Nu komt de afwerking

De onderrand van de klep moet nog ‘pas’ gemaakt worden, maar het slot en de scharnieren zijn reeds voorbereid. Ik weet zeker dat bovenstaande verhaal niet volledig is. Het geeft echter wel een reĆ«el beeld van waar ik momenteel sta in de bouw.