Uit elkaar

Uit elkaar

mei 28, 2019 Uit Door Vincent

Gekke titel, zo kort na mijn bruiloft. Toch is dat wat er gisteren gebeurd is. De koets is eraf, en alles wat niet meer nodig is na de transformatie, is in Brabant gebleven. Het was inderdaad maar een dikke ochtend werk. Ook fijn om dit te doen met iemand die weet waar hij het over beeft. De ervaren monteur heeft voor mij als extra service de veerpotten ‘los’ gemaakt. Dat scheelt me toch een extra dag werk met mijn minder specialistische gereedschap en ervaring.

De rit terug was toch enigszins beladen. Loslaten noemen ze dat. Gelukkig zat er een lier op de trailer, zodat ik het onderstel zonder stuur toch in mijn eentje in de garage kon manoeuvreren.

Ook heb ik enkele revisie onderdelen aangeschaft. Mijn stuurhuis was een oud model, wat wat zwaar zou sturen op een Burton, door het kleinere stuur, en de lagere rijhoogte. De voor de upgrade naar schijfremmen op marktplaats aangeschafte versnellingsbak, bleek in erbarmelijke staat. De as van de bak, was door de afdekplaat geknald. Dat is een meteen een goede indicatie voor de staat van rest van delicate onderdelen uit deze bak. Maar natuurlijk wel prima als inruil voor een gereviseerd exemplaar.

Al met al geen goedkope dag, maar wel een hele goede basis voor de opbouw van de Burton.