Een Burton bouw je 3x

Een Burton bouw je 3x

november 6, 2021 Uit Door Vincent

Ik ken de verhalen van bouwers die zeggen dat je een Burton 3x bouwt.. Het dringt langzaam tot me door dat dat niets zegt over de bouwer, maar dat het een onvermijdelijk onderdeel van het proces is.
Inderdaad, zoals op de foto te zien is, is het blok er weer af, ik had geen andere keus.

Al was het een hele toer om te komen waar ik was, een compleet rollend chassis, en met wat hulp nu zelfs voorzien van het complete blok. Toen ik alles nog eens goed aan het nalopen was, zag ik een probleem? Er zit een verdwaalde dop van een dopsleutel tussen het blok en het vliegwiel.
Op zich best bijzonder, wat het vliegwiel is niet los geweest, en ik mis geen doppen.. Zou deze er altijd al tussen hebben gezeten?

Nadat ik twee klus avonden heb verspeeld door tevergeefs te proberen deze dop er tussenuit te friemelen moet ik me gewonnen geven. Één-Nul voor de dop, ik krijg hem er zo niet tussenuit.
Het blok moet eraf, dan moet ook het vliegwiel eraf, het moet gewoon even rigoureus, want alles moet gewoon kloppen.

Gelukkig is er hulp als het nodig is! Met twee man is deze klus zo gepiept. Blok eraf, vliegwil los en al doende weer meer geleerd over de techniek.

Hier is een foto van de indringer op zijn ongewenste locatie te zien. Dat touwtje had ik er twee weken eerder al doorheen gekregen, maar zelfs daarmee kreeg ik hem niet los. Nu het blok weer op zijn plek zit kan ik echt naar de volgende stap: starten met de body.