Een krat onderdelen

Een krat onderdelen

april 25, 2020 Uit Door Vincent

Het weer werd beter, het werd langer licht.. dat geeft mogelijkheden voor een hobby monteur in een garagebox zou je zeggen. Wat relevant is om te weten is dat een zeker virus in 2020 wel enige impact heeft op het dagelijks leven en daarmee ook op de bouw van mijn Burton. De wereld staat gelukkig niet volledig stil, maar er blijven wel dingen liggen.

Wat ik inmiddels ook heb liggen, zijn heldere glazen side lights. Dit is naast het stadslicht/dagrij vrelichting ook het knipperlicht aan de voorzijde. Waar de Burton standaard voorzien wordt van side lights OP het voorspatbord, ben ik geïnspireerd geraakt door een bouwer die met deze lampjes een knipoog naar de donorauto geeft.

Burton met sidelights

Om wel de recht te doen aan de Burton, heb in Engeland helder glazen exemplaren besteld. De plastic ‘originelen’ zoals deze op de Eend gebruikt worden vond ik niet passend voor de nieuwe situatie. De lampen had ik dit keer zowaar binnen enkele dagen al in huis. Hopelijk gaat de Brexit niet als te veel roet in het eten bij toekomstige bestellingen.

Glazen side lights

Net alle bestellingen van onderdelen gaan zo snel als je in de huidige tijd zou verwachten. Bij de bestelling van de body van mijn Burton had ik dan ook niet verwacht deze voor de zomer in huis te hebben. Wat was ik dan ook blij toen ik een mailtje kreeg dat ik de body, begin april, samen met nog wat specifieke Burton onderdelen op kon halen.

Burton body in de krat

De body zit netjes verpakt in een houten krat die bijna precies in mijn aanhanger past. Gelukkig was het droog en windstil op de dag dat ik deze krat met de grootste hap uit mijn bouwbudget op ging halen. Ook niet onbelangrijk is dat ik vandaag kan zien hoe de kleur er in het echt op een Burton uit ziet.

Krat op de aanhanger

Fijn dat ik niet naar Zutphen hoef te rijden om de body op te halen. Dit was een aanzienlijk korter ritje vanuit Esbeek terug naar Zuid Limburg. Dat is service waar ik blij van word.

Krat in de opslag

Zo’n krat heb je ook nog niet zo zelf uit de aanhanger geladen. Gelukkig was er hulp in de buurt en ging dat met z’n drie├źn redelijk eenvoudig en zonder schade.

Kofferdeksel in RAL3007

De kleur van de Burton is werkelijk heel bijzonder! Het is natuurlijk mijn eigen bescheiden mening, maar ik ben er zeer content mee. Gelukkig ook maar, want terug kan nu niet meer. Mooie van de kleur is dat hij afhankelijk van het licht meer paars, rood, donker en lichter kleurt.

Ik heb weer hernieuwde motivatie om heel snel meters te gaan maken aan het chassis. Nog flink wat schoonmaken en lakken, zodat ik snel op kan gaan bouwen.