Gaatjes

Gaatjes

januari 8, 2020 Uit Door Vincent

Inmiddels is het januari 2020. Het is al een tijdje stil op de site, en ook redelijk rustig in de koude garage. Mooi moment voor een update over de werkzaamheden van de afgelopen weken.

Bij het schuren en borstelen om de roest, gronlak en tectiel van de veerpotten te krijken, liep ik helaas tegen een aantal gaatjes aan. Natuurlijk is dat een beetje zonde van de tijd die je ergens in gestoken hebt als je hier pas aan het einde van de dag noeste arbeid achter komt.
Helaas blijkt de veerpot na 45 jaar trouwe dienst aan het einde van de dag niet meer te redden te zijn. De dikke laag tectyl en lak hebben hier helaas niets aan kunnen voorkomen, maar dit heeft de gaatjes bij een eerdere inspectie wel weten te maskeren. De gaatjes blijken namelijk te ontstaan door roest van binnenuit. Deze roest kan ontstaan doordat water in de veerpotten binnen weet te dringen.

RVS veerpot van Burton

Jammer dat hiermee het kopje ‘Ultiem hergebruik van een 2CV’ zoals beschreven op de Burton website weer iets minder op zal gaan.. Maar aan de andere kant is het verbeteren van het origineel een belangrijk punt voor mij bij het bouwen van een kitcar. Die glanzende RVS exemplaren zijn misschien op een 2CV wat misplaatst, maar omdat het Burton producten zijn, zijn ze perfect voor mijn Burton. Het hakt wel weer lekker in de begroting, maar dat blijkt onderdeel van het bouwen van een auto op basis van voortschrijdend inzicht.

Blik zwarte hechtprimer

Ik heb er kort over gedacht om de nieuwe, glanzende potten van een zwart laagje lak te voorzien.. maar van die gedachte ben ik toch maar afgestapt. Zo kunnen ze mooi glimmen onder mijn Burton.

Met de feestdagen achter de rug is het weer tijd om de komende weken wat meters te maken.