In de klei

In de klei

januari 22, 2021 Uit Door Vincent

Dat afgebroken boutje van de stuurkogelarm uitboren viel in de praktijk best tegen. Deze klus laat ik liggen voor een later tijdstip. Ik ga nog bekijken welke specialist me hier mee kan gaan helpen.

Over specialisten gesproken. Soms heb je gewoon even wat hulp nodig tijdens je project. Soms zijn twee extra handjes of brute kracht dan voldoende. Er zijn ook momenten dat specifieke gereedschappen en kennis van zaken noodzakelijk zijn. Op zo’n moment is het fijn als je vrienden hebt die enige ervaring hebben met het sleutelen aan de Burton 2CV.
Los van de noodzaak, is het ook gewoon erg gezellig om een dag samen te kunnen sleutelen.

In mijn kerstvakantie was er zo’n dag waar dit alles samen kwam en ik samen met een vriend, die ook nog eens ervaringsspecialist is, flink wat meter heb kunnen maken. Thnx nog daar voor!

Goed gereedschap is het halve werk, maar ervaring en extra handen maken toch een groot verschil in het klastempo. De slagmoersleutel een enorme dopsleutel had ik zelf niet in mijn gereedschapskist. Deze was daarom erg welkom om de lagers en remtrommels mee vast te zetten.
Mijn verwachting was dan ook meer dan overtroffen toen we in de middag het chassis tijdelijk op zijn wielen konden zetten.

Chassis voor de smalle deur

Zoals je op de foto kan zien bracht ons dat meteen bij de grootste uitdaging van die dag: hoe krijg je een rollend chassis door een deur? Rollen is hier echt geen optie.
Toen ik begon dacht ik daar vrij licht over. De praktijk bleek weerbarstiger. Maar waar een wil is, is een weg. Waar de weg te smal is, zetten we de Burton gewoon op zijn kantje!

Chassis op zijn kant bij deur

De 2CV staat bekend om het overhellen in de bocht. Maar dit is wel de overtreffende trap. Twee rugblessures later hadden we hem buiten.
In mijn gedachten ging dat een stuk makkelijker dan in het echt.

Nu staat het chassis weer met zijn pootjes van de grond in garagebox. Daarmee staat mijn klusruimte meteen goed vol. Ik zal eerst een middag moeten opruimen, voordat ik weer aan de klus kan.
Als volgende klussen staan daarna het plaatsen van de gereviseerde versnellingsbak met schijfremmen, het blok en de aandrijfassen op mijn to-do list.