Kleur bekennen

Kleur bekennen

februari 7, 2020 Uit Door Vincent

Wat is het mooi om te merken wat een ‘wij gevoel’ er is onder bouwers van een Burton. Na mijn oproep voor foto’s van andere auto’s in de kleur RAL3007 via de Burton Owners club kreeg ik vrijwel direct een reactie van een vriendelijke Burton bezitter uit België. Hij stuurde me foto’s van zijn Burton. Zijn auto is crème wit met spatborden in de door mij gevraagde zwart-rode kleur.

Eigenlijk was ik al zeker van mijn keuze.. maar na het zien van de foto’s was ik definitief om. Inmiddels is de ‘body’ in bestelling. met een filter over een foto heb ik vast een impressie gemaakt hou dat er straks ongeveer uit zou gaan zien. Met een paar maanden kan ik de krat met de polyester carrosseriedelen in de door mij gekozen kleur op gaan halen!

Burton body in krat
Maar dan in een andere kleur..

Nu deze grote keuze gemaakt is, is er een nóg sterkere stimulans om harder te werken, zodat het onderstel straks ook op tijd klaar is om de koets te ontvangen.

Met dit in gedachten heb ik het afgelopen weekend in de garagebox flink meters gemaakt met het voorbereiden van de voorste draagarmen.

Voorste draagarm schoon

De voorste draagarmen zijn na een dag noeste arbeid klaar voor de behandeling met de zwarte roestwerende RX-coating.

Ook de opgeknapte beugel die voor stevigheid boven de benzinetank gaat zorgen heb ik samen met de voorste wielnaven in de lak gezet. Ook hier was mijn Eend weer bijzonder in. Op mijn oude model 2CV4 was zo’n beugel niet aanwezig. Gelukkig had de eendenspecialist een roestige tweedehands exemplaar voor me liggen. Het is een stevig klusje om deze delen te ontroesten, maar bij de eerste laag lak hebben deze onderdelen meteen een compleet ander aanzicht..

Tankbrug_gelakt

Bovenstaande beelden geven deze klusser weer de moed om door te werken.