Kleurenstress

Kleurenstress

januari 24, 2020 Uit Door Vincent

Bij de bouw van een Burton is er een ruime keuze uit een ruim kleurenpallet. Enige voorwaarde: Het moet een RAL kleur zijn. Dan zijn er r dus zo’n 200 kleuren waar je uit kunt kiezen. Dan realiseer je je dat een tweedehands auto kopen helemaal niet zo’n gek idee is.. dan is er namelijk geen mogelijkheid om zelf de kleur te bepalen.

Een Burton wordt niet gespoten, maar de polyester body is voorzien van een gelcoat. Deze laag geeft het materiaal een kleur, welke dus IN het materiaal zit. Dat betekend wel dat je op deze kleurkeuze niet meer terug kunt komen.

Na veel wikken en wegen blijf ik toch hangen op mijn initiƫle keuze, zwart-rood. In het kleurensysteem van RAL is dat RAL3007. Omdat er niet op elke straathoek een Burton staat, en al zeker niet in deze kleur, heb ik enkele hulplijnen uitgezet. Dit in de hoop een Burton in deze kleur in het echt te kunnen zijn voor ik het duurste deel van de auto daadwerkelijk ga bestellen.

Kleur voorbeeld RAL3007

In afwachting van antwoorden op de uitgezette vragen, heb ik vast een metalen kleurenstaal gemaakt in de beoogde kleur. Het resultaat valt me zeker niet tegen. Wel is de kleur in verschillende belichting nogal divers. Maar dat is dan ook wel iets wat bij het project past. Ik maak iets bijzonders. Dan mag de kleur dat ook zeker zijn. De komende weken zal ik hier definitief een knoop over doorhakken. Wordt vervolgd.