Veronderstelling

Veronderstelling

oktober 12, 2020 Uit Door Vincent

De weken vliegen voorbij, veel sneller dan de voortgang van de bouw van de Burton. Dat wil overigens niet zeggen dat ik niets opgeschoten ben.

Na het afvinken van de kachelpotten en koeltunnel, ben ik aan de opbouw van de ophanging begonnen. De draagarmen en de assen zijn voorzien van nieuwe lagers en op het chassis geplaatst. Ook aan de kant van de voorwielen zitten er nieuwe lagers in. Dit was me alleen nooit gelukt, soms heb je hulp nodig van iemand met meer ervaring, een luchtsleutel en doorzettingsvermogen. Thnx!
De eerder aangeschafte RVS veerpotten zitten er nu op, samen met de nieuwe schokbrekers die ik in de nieuwe situatie nodig had, nu ik geen Batteurs (traagheidsschokbrekers) meer op de voorwielen heb.

Tankbeugel

Met de plaatsing van de gereviseerde tankbeugel (deze zat eerder niet op mijn ‘bijzondere 2CV’), de remleidingen en de brandstoftank kom ik steeds dichter in de buurt van de status ‘rollend chassis’.
Natuurlijk zit niet alles mee, en als je weer een specifieke M7 bout mist, of een ander essentieel onderdeel niet hebt, waarvan je ook niet wist dat je het nodig zou hebben.. dat alles heeft invloed op de bouwsnelheid.

Vering en ophanging gemonteerd

Nu de ophanging en stuurinrichting op zijn plek zit, voorzien van nieuwe lagers en een glanzend laagje zwart, kunnen de laatste boutjes aangedraaid worden. Wat kan er nu nog mis gaan? Precies, er kan zomaar een hergebruikte bout afbreken. En, ja hoor! Een van de M7 bouten die de stuurkogel arm stevig in de fusee zou moeten trekken, is bij het aandraaien geknapt. Natuurlijk zit de breuk mooi diep in de fusee, zodat je er niet zomaar een tang op kunt zetten. Tip voor de toekomst: check de treksterkte van de bouten, en bij twijfel, vervangen.

Gebroken bout in Fusee

De volgende klus is om met een speciaal uitboor-bitje deze bout los zien te krijgen. Helaas is de fusee reeds gemonteerd, en voorzien van nieuwe lak en lagers. maar gelukkig heb ik kopervet gebruikt bij de montage.. dus ik heb goede hoop op een gunstige uitkomt.