Voor het blok

Voor het blok

juli 7, 2021 Uit Door Vincent

Die extra handjes, dat is toch wel echt een ding als je in je in je ‘Eendje’ een auto aan het bouwen bent.

Soms heb je kracht of preciesie nodig die je in een garagebox niet met één persoon kunt leveren.
Gelukkig heb ik af en toe hulp van vrienden die dat extra handje willen toesteken.
Een ander nadeel van alleen werken is dat er niemand is die je ongevraagde feedback geeft op waar je mee bezig bent. Gezien ik nog nooit eerder een auto heb gebouwd, en zelfs eigenlijk nooit echt serieus aan mijn eend heb hoeven sleutelen denk ik dat zo’n kijkje in mijn keuken soms geen kwaad zou kunnen. We gaan het zien als ik verder ben in mijn proces.

Het resultaat mag er zijn, al zeg ik het zelf. En de handjes die me hebben geholpen om het blok aan de bak koppelden, waren gelukkig na een kwartiertje ook weer klaar.

Als het blok dan daadwerkelijk op het chassis staat, kom je er vanzelfsprekend achter dat je sommige stappen beter eerder, of liever juist later had moeten doen. Dit is een mooi bruggetje naar de inmiddels gemonteerde koeltunnel.
Toen het blok netjes op de motorsteunen gemonteerd was, bleek dat het door de diagonaal geplaatste draadeinden op de motorsteunen niet meer mogelijk was om daar de koeltunnel op te schuiven. Met een houten balk en een krik kreeg ik gelukkig zonder extra handjes het blok voldoende omhoog om deze operatie toch succesvol uit te voeren. Dan is het wel nog een hele klus dit glanzend gepoedercoatte onderdeel onbeschadigd te monteren. Ik heb het eerder gelezen, maar het voelt dan niet niet alsof deze onderdelen van de koelbeplating eerder ook precies zo op het blok hebben gezeten.

Koeltunnel

Als ik naar de foto’s kijk, kan ik een trotse glimlach niet onderdrukken: weer een paar stappen verder!

De oplettende lezer zag op een van de foto’s de remklauwen en de handremkabels ook al gemonteerd zijn.
Nu kan ik aan de slag met het verder opbouwen van alles wat op het blok gemonteerd moet worden.
Ik ben al begonnen aan het onderstaande stalen luchtfilterhuis, wat in zijn oude glorie enigzins afbreuk doet aan de stijl die ik met mijn Burton nastreef.

Luchtfilterhuis voor behandeling

Voor het spruitstuk heb ik hulp gevonden voor het stralen, lakken en bakken van dit verwilderde stuk uitlaat.
Hopelijk kan ik dus snel meer foto’s plaatsen met daarop blinkende, nieuw uitziende onderdelen die op en rond het blok gemonteerd zijn.