Dromen en liefde

Dromen en liefde

maart 15, 2019 Uit Door Vincent

Als ik iets in mijn hoofd haal, wil ik er ook meteen mee aan de slag. Voor een project als het bouwen van een auto geldt dat natuurlijk al helemaal. Normaal gesproken zou ik dus ook al bezig zijn met alle werkzaamheden, was het niet dat ik momenteel mijn aandacht op een belangrijkere gebeurtenis mag richten. Mijn geliefde Waggel (zo noemen we mijn Eend) heeft dit voorjaar nog een hele belangrijke taak. Hij mag namelijk een hoofdrol spelen in ons voorgenomen huwelijk, als trouwauto.

Op onze trouwdag zal ik me samen met mijn grootste liefde en de meisjes in onze rode bolide naar de ceremonie verplaatsen. Dit nieuwe begin is dan meteen de afscheid rit van mijn trouwe vierwieler vóór zijn ingrijpende operatie. Ik probeer me te focussen, maar als dromer dwaal je makkelijk af.

Tijdens het dromen heb ik de afspraak voor de schouwing bij de RDW alvast gemaakt. In de loop van mei kan ik de auto dus gaan demonteren. Met de oneindige hoeveelheid keuzes, meningen en fabels heb ik ook tijd uitgetrokken voor onderzoek. Ik heb de nodige gesprekken met 2CV specialiste gehad en genoten van websites met bouwverslagen.
En wat was het fantastisch om bij een ‘collega bouwer’ op bezoek te kunnen gaan om daar honderduit te praten over deze gemeenschappelijke interesse. Ik heb veel inspiratie opgedaan en ben met nog veel meer nieuwe vragen en keuze naar huis gereden.

RDW logo
De keuringsafspraak is gemaakt

Voor mijn verjaardag heb ik van de meisjes alvast een garage overal gekregen. Bij mijn expeditie naar de gereedschap-boer heb ik mijn klus garderobe meteen maar aangevuld met met stevige werkschoenen en dito handschoenen. Met de aanschaf van de powertools (compressor, luchtsleutel etc.) wacht ik nog even tot mijn werkplaats gereed is.

Nu de gedachten weer vol op de aankomende festiviteiten. En als het over de Eend gaat, moet het gaan over poetsen en puntjes op de I voor de trouwdag.