Planning maken

Planning maken

februari 28, 2019 Uit Door Vincent

Bleef het eerst bij dromen over zelf een auto bouwen… Nu wordt deze droom concreet.
De eerste stappen zijn gezet en wakkeren mijn enthousiasme om te beginnen alleen maar verder aan.

Na jaren dromen heb ik een globale tijdslijn gemaakt. Ik ben voornemens om de ombouw van 2CV naar Burton binnen 3 jaar af te ronden. De werkelijke start van de werkzaamheden zal in mei 2019 plaats vinden. Met een bezoek aan de RDW voor een zogenaamde ‘schouwing’ zal het project echt gaan lopen.

Bij een schouwing (ook wel vooronderzoek genoemd) worden de hoofdonderdelen van de auto gecontroleerd en de identiteit van deze delen vastgesteld. Deze onderdelen krijgen een label, zodat deze na de restauratie opnieuw aan de auto en de bijbehorende papieren gematcht kunnen worden. Voor het behoud van de status van Oldtimer, is het natuurlijk wel de bedoeling dat de auto voldoende ‘old’ is.

Het Chassis van de eend wil nogal eens roesten, met alle desastreuze gevolgen van dien. Als je dan toch alles uit elkaar haalt, is het verstandig om dit meteen te vervangen door een roestvrij exemplaar.

Bij dit bezoek aan de RDW is het het makkelijkste als ik het nieuwe gegalvaniseerde chassis meeneem om dit door de RDW als reparatiedeel te laten labelen.
Dit geeft me de garantie dat de herinslag van het chassisnummer na de bouw geen problemen zal geven.